Domotica

Draadloze domotica

Domotica is in 2 soorten op te delen, namelijk draadloos en bedraad. De draadloze domotica is veruit de bekendste versie. Dit zijn vaak de producten die voor de consumenten voor de hand liggen. Denk hierbij aan de verschillende merken die hun product leveren met een app. Zoals Philips HUE.

Bedrade domotica

De andere soort van domotica is bedrade domotica. De basis hiervan is dat alle onderdelen in het huis vanuit 1 punt word aangestuurd. Dus voor iedere lamp en schakelaar loopt er een verbinding naar een centraal punt. Het voordeel hiervan is het dat super stabiel en snel is. Je hebt namelijk minder vertraging van het verzenden van commando’s die de draadloze domotica wel heeft. Maar het nadeel is dat het niet makkelijk in een bestaand huis te integreren is, en daarbij is het relatief duur om aan te leggen.

Bedrade en draadloze domotica

Tot slot is er nog een gecombineerde versie van hierboven beschreven soorten. Namelijk bedraad en draadloos. Dit is bijvoorbeeld ideaal wanneer je besluit de complete beneden verdieping te verbouwen maar de rest van het huis nog niet. De basis van het systeem is dan bedraad en je werkt verder met een draadloos systeem. Daardoor is de stabiliteit een stuk groter dan bij draadloos.

Voor iedere vraag een oplossing!

Benieuwd naar welke smart home merken wij gebruiken?

Enthousiast geworden?

Laten we de plannen bespreken!