Starlink Kit One

Een echte festival oplossing in een verplaatsbare kit!

Probleem

We zagen steeds vaker het zelfde probleem voorkomen op verschillende plekken. Het komt vaak voor dat je even snel ergens internet nodig hebt. Voor een evenement bijvoorbeeld. Dit kunnen evenementen van een aantal dagen zijn tot hele weken. Andere factor die wij vaak voorbij zagen komen is dat de evenement vaak in de middel-of-nowhere liggen. Geen goede verbinding dus! Daarbij is een compleet netwerk voor een aantal dagen uitrollen enorm kostbaar wat vaak niet gedekt word door de baten van deze functionaliteit.

Ideeën

Met bovenstaande problemen kwamen er eigenlijk een aantal oplossingen voor die hoe dan ook met elkaar gecombineerd moesten worden. Namelijk:

  • Een internet verbinding die bijna overal beschikbaar is: Starlink Satelliet verbinding.
  • Een compleet geprepareerd netwerk: Een samenstelling met alle belangrijke netwerk functionaliteiten voor geconfigureerd.
  • Een verplaatsbare set-up: Een fligtcase die de meeste stoten en vallen wel kan op vangen.
  • Oneindige uitbreidbaarheid: Door te kiezen voor het Software Defined-netwerk van Unifi kan het eigenlijk oneindig worden uitgebreid. Perfect voor ook de grote festivals.

Ervaring

Alle bovenstaande onderdelen zijn precies projecten waar wij veel ervaring in hebben. Van Starlink verbinding tot complexe unifi netwerken. Ook in de branche licht en geluid waar de flightcase vandaan komt zijn we ervaren. Hiermee passen we perfect in het gewenste plaatje op een evenement. We kunnen mee denken en flexibel zijn in de ideeën die jullie willen realiseren.

Resultaat

Als resultaat een kit waar we enorm trots op zijn: Starlink Kit One! Zie hieronder!

Meer weten?

Onderzoek

Wij zijn een ware pionier op dit gebied. Geen Starlink blijft het zelfde. We testen onder andere de mogelijkheden in combinatie met streaming. Dat is bijvoorbeeld een uitdaging aangezien er ieder 90 seconde een nieuwe satelliet gezocht word. Dan valt je internet dus even weg. Ook kijken we naar andere projecten waarbij timing een enorm belangrijke factor speelt.

Beheer op afstand

Het systeem is volledig voorzien van beheer-op-afstand. Je mag alle instellingen eventueel zelf regelen, maar we doen het graag voor je. Zelfs op afstand.